Theorie

Het theorie examen moet behaald worden, dit kunt u voor of tijdens de praktijkopleiding doen. Houdt u er wel rekening mee dat een theorie examen ook een wachttijd heeft en dat u zelf de gelegenheid moet nemen om te studeren. Ook als u een 10 daagse opleiding gaat volgen moet er op de dag van het praktijkexamen altijd een geldig theorie-uitslag aanwezig zijn.

Hoe haalt u het theorie examen?
Dit kunt u behalen door een theoriecursus op locatie te volgen of door zelfstudie.

De theoriecursus
De theoriecursus sluit perfect aan bij uw praktijkopleiding. Verdeeld over verschillende avonden verzorgt BGL RIJOPLEIDING een uitstekende cursus. Tijdens de avonden wordt u vertrouwd gemaakt met de verkeersregels en –tekens in het algemeen en de CBR-eisen in het bijzonder. Elke cursus wordt afgesloten met een proefexamen om zo uw kennis te toetsen. De cijfers liegen er niet om, een theoriecursus volgen doet uw kans om te slagen op het theorie-examen aanmerkelijk toenemen.

De theorieboeken/CD rom
Is het volgen van een theoriecursus niet mogelijk of denkt u voldoende te hebben aan zelfstudie dan is er bij BGL RIJOPLEIDING een theorieset te koop waarin u een leer- en oefenboek of een leerboek met CD rom vindt. Beide met glasheldere voorbeelden en uiteraard afgestemd op de exameneisen. 

Zelf aanvragen
Het examen voor de theorie wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheid, CBR. U kunt zelf het examen aanvragen. Natuurlijk kunt u uw theorie examen ook bij ons aanvragen.